Hoppa till sidans innehåll

Barmark, Sprint-DM och Toppresultat

19 FEB 2014 18:22
Gustav Johnnson HBIF nära medalj i USM och i Malmköping planeras för sprint-DM trots barmarken
  • Skapad: 19 FEB 2014 18:22

Det ser mörkt ut för fortsatta skidtävlingar i Sörmland detta året. Endast DM-stafett för D och H 21 och D och H 50 har kunnat klaras av med Tunafors SK som arrangör i Skogstorp.

Men Hällbybrunn försöker arrangera sprint-DM Lördagen den 8 mars KL 18 på kvällen nedanför Malmabacken i Malmköping på konstsnö och Ålberga försöker med Tintomaraloppet den 9 Mars och samtidigt DM långdistans, och Ärla IF är beredda att kör DM i skiathlon med kort varsel en vardagskväll i Mars. Då detta skrives finns dock ingen snö i sikte, men minns hur det var i fjol med snö och hård skare nästan hela April.

Men vi får glädjas åt stora Svenska framgångar vid OS i Sotji istället, det inspirerar säkert till att hålla längdskidåkningen vid liv över hela Sverige.

Många Sörmländska åkare far dock norrut och tampas med Sverigeeliten nästan varje helg såsom Patrik Lind, Andreas Karlsson och Fredrik Gustavsson i H 21. Linus Lillsjö och Gustav Johnsson i H 15-16. Och på skidgymnasiet Järpen finns Sofi Björklund. Uppe i Åsarna nu i Fredags var Gustav Johnsson 2 sek från en bronsmedalj på USM på 5 km klassisk stil. Till Kalle Anka cup kommande helg finns dock inga sörmländska åkare, de väljer ungdomsvasan i Mora istället. Till Vasloppet den 2 Mars kommer det säkerligen att finnas gott om utannonserade platser på grund av skidotränade anmälda löpare. Förlora inte hoppet än, de e bara å ta fram rullskidorna igen.

Hej snö Lasse i LK

Skribent: Kalle Larsson
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Södermanlands Skidförbund
c/o Jenny Lindholm, Berggrensvägen 36
635 08 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0706868927
E-post: This is a mailto link

Se all info