Hoppa till sidans innehåll

Gustav nära medalj på USM

10 FEB 2015 22:20
Sörmlänningarna har åkt SM-tävlingar och här kommer en sammanfattning
  • Skapad: 10 FEB 2015 22:20

I helgen avgjordes USM i värmländska Filipstad. Distans, sprint och Stafett stod på programmet och fyra sörmlandsåkare deltog, alla tävlandes för Hällbybrunns IF. Håkan Ramberg, Gustav Johnsson, Thomas Norström och Hugo Björklund. 

Gustav Johnsson gjorde en kanontävling och slutade 4 i USM-sprintfinalen men fick en mindre bra start då han satte staven mellan skidorna starten och kom sist iväg!! Ganska rask kunde han dock avancerade till fjärde plats. Segraren och tvåan var ganska överlägsna men om bronset blev det spurtstrid där Gustav till slut fick ge sig i med en halvmeter. Det blev alltså återigen en fjärdeplats precis som förra året (Då i distansloppet över 5 km klassiskt). Sprinten gick i fristil liksom distansloppet dagen innan där Gustav blev bäste sörmlänning med 11:e plats.

 

I den avslutande stafetten ställde Hällbrunns IF upp med ett lag. Två lag var anmälda men sjukdom gjorde att andralaget fick lämna återbud. Håkan Ramberg och Hugo Björklund som båda var nära att ta sig vidare från sprintkvalet dagen innan inledde. Håkan inledde bra och växlade som 23:a. Sedan förde Hugo upp laget till 17:e plats med 6:e bästa sträcktid!! Gustav avslutade med att sånär ta laget in på top 10-listan men det blev 11:e plats och 3:e bästa strcktid.

 

Helgen innan avgjordes "stora" SM i Ånnaboda. Nysatsande Tunafors SK hade lag anmält med Oskar K-G, Andreas K och Patrik L. Men magsjuka för Patrik grusade deras planer och de lämnade återbud. Två dagar senare ställde Patrik upp i distansloppet på 15km fristil men magsjukan tog på krafterna och det blev ingen bra dag...

 

 

 

Skribent: Kalle Larsson
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Södermanlands Skidförbund
c/o Andreas Andersson, Tullgarn 61
610 74 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: 0706868927
E-post: This is a mailto link

Se all info